Konverteringsprojekter i fuldt sving

8. maj 2024

Konverteringsprojekter i fuldt sving

Vores konverteringsprojekter er godt i gang, og vi forventer, at mange af dem afsluttes i år. Her er et overblik:

  • Biersted: Projektet forventes færdigt i efteråret 2024.
  • Nørhalne: Transmissionsledningen etableres i maj, og de første forbrugere forventes tilsluttet i september.
  • Birkelse og Ryå: Transmissionsledningen udskydes på grund af Nørhalne Cup. Projektet forventes færdigt i 2024.
  • Jetsmark: Transmissionsledningen går i gang i efteråret/vinter 2024.

 

Plads til Nørhalne Cup

Når Europas bedste ungdomshold mødes til Nørhalne Cup, skal gravemaskinerne selvfølgelig ikke være i vejen – derfor har vi valgt at udskyde gravearbejdet til transmissionsledningen til Birkelse og Ryå for at undgå gener under den store sportsbegivenhed.

Gravearbejdet til transmissionsledningen vil derfor først gå i gang efter Kristi Himmelfart. Vi holder stadig den overordnede tidsplan, og forventer at have den første forbruger tilsluttet i august. Ledningerne er allerede lagt i Ryå, og vi arbejder nu på at fuldføre tilslutningerne, så der kan komme fjernvarmevand i rørene. Projektet forventes at være færdigt i løbet af 2024.

 

Arealbidraget sænkes i Nørhalne

Stor opbakning til projektet, mange tilmeldinger og lavere materialepriser betyder, at økonomien i projektet er blevet bedre end forventet. Derfor sænker vi arealbidraget – så det nu bliver billigere for de nye fjernvarmekunder i Nørhalne at få fjernvarme.

Alle kunder hos Aabybro Fjernvarme betaler et arealbidrag. Udover til normale faste omkostninger, er arealbidraget i Nørhalne også med til at finansierer etablering af fjernvarme til byen.

Fjernvarmen hviler-i-sig-selv og det gør vores udvidelsesprojekter også. Så jo flere der tilmelder sig fjernvarmen i et nyt område, jo flere er der til at dele omkostningerne til udvidelsen, og det giver lavere pris til alle.

Først når lånet er låst, den sidste forbruger er tilsluttet, asfalten er lagt og den sidste faktura er betalt, kender vi den endelige pris for projektet. Men faldet i materialepriser og et stigende antal tilmeldinger betyder, at vi allerede nu kan sænke arealbidraget med, hvad der svarer til 22% for et standardhus på 130 m2.

Vi har opdateret vores beregner, så du kan beregne din forventede årlige varmeregning med fjernvarme inkl. den nye arealbidragssats. Takstbladet for Nørhalne er også opdateret og kan ses på vores hjemmeside.

Vi begynder på transmissionsledningen til Nørhalne her i maj måned. Og gravearbejdet i Etape 1 går i gang i juni, og vi forventer at tilslutte den første forbruger allerede i september.

Vi vil løbende række ud til kommende fjernvarmekunder via e-mail om planlagte arbejder og aftale nærmere omkring tilslutninger.

 

Etapekort over Nørhalne
//